„Azi student, mâine expert contabil” … în 3 pași

„Azi student, mâine expert contabil” … în 3 pași

Tinerii din ziua de astăzi sunt viitorul zilei de mâine. Iar noi, la Exprom, promovăm excelența și susținem dezvoltarea tinerilor prin educație.

Motiv pentru care am fost invitați la desemnarea premiilor din cadrul Concursului „Azi student, mâine expert contabil”. A fost o onoare deosebită pentru noi și dorim să mulțumim, pe această cale, Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, Catedra de Contabilitate și Informatică de Gestiune, din cadrul Universității “Al.I.Cuza” Iași și Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România – Filiala Iași, atât pentru invitație, cât și pentru misiunea de a crește tinere talente.

Din cuvântul adresat viitorilor profesioniști – experți contabili, dorim să împartășim cu voi trei lucruri transmise și asupra cărora aceștia au fost rugați să reflecteze, care, sperăm, vă vor ajuta și pe voi să faceți din drumul către succes un parcurs sănătos și sigur:

  • Primul lucru este MUNCA.

Nu se poate face nimic fără muncă, fără străduință, fără perseverență în muncă. Se spune că „muncă înnobilează omul”. Așadar, alegeți munca, exercițiul continuu. Întrebările pe care vi le puneți și încercarea de a găsi răspuns, toate fac parte din muncă. Nu fiți superficiali în munca voastră!

Munca vă va conduce la experiență, iar experiența prin muncă vă va conduce la rezultat.

Un profesionist contabil trebuie să muncească cu cap și să aplice principiul prudenței și în munca sa. Când își face bilanțul muncii sale, acesta trebuie să fie pe plus, iar de la o perioadă la alta să fie pe creștere „pozitivă”.

  • Al doilea lucru de care ar fi bine să țineți cont este RĂBDAREA.

Aveți răbdare. Aveți răbdare cu voi, aveți răbdare cu cei din jur, aveți răbdare cu munca voastră și nu încercați să ardeți artificial etapele din formarea voastră, din creșterea voastră, căci toate sunt bine de făcut la timpul lor.

  • Iar al treilea lucru la care trebuie sa reflectați este ÎNCREDEREA.

Trebuie să aveți mai multă încredere în voi, în Cel de Sus și încredere că lucrurile se vor așeza așa cum trebuie și că veți reuși.

Și când veți simți că vă pierdeți încrederea, să vă gândiți la un lucru: Compania Coca-Cola, în primul an de activitate, la începuturile ei, a vândut doar 25 de sticle de băutură răcoritoare și, totuși, a ajuns astăzi unde se vede.

Așadar, nu renunțați niciodată la visul vostru!

Nu uitați să vă urmați visul, căci cu muncă, răbdare și încredere, visul fiecăruia dintre voi poate deveni realitate!

 În încheiere, ne-am bucura să facem schimb de experiențe și să ne povestiți despre principiile voastre de viață. Lăsați-ne un comentariu în care să ne împărtășiți lucrurile care v-au ajutat să nu vă abateți de la calea voastră profesională.

Vă mulțumim și așteptăm cu drag părerile voastre!

 

mm
Lucian Nedelcu
Lucian Nedelcu este General Manager Exprom, cu 25 de ani de experiență în domeniul financiar-contabil și fiscal. Formarea și activitatea sa vizează consultanța fiscală, expertiză contabilă, controlul financiar, lucrările de audit intern și audit financiar, cât și supervizarea activității Exprom.